diumenge, 26 d’abril del 2009

Èxit de la tancada al Ramon Berenguer IV, recull de premsa

Notícia traduida de La Vanguardia

El desallotjament que els Mossos d'Esquadra efectuaven aquesta nit a les estudiants tancades a l'IES Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet ha quedat interromput després que la direcció del centre hagi acordat amb els alumnes de demà per la tarda abandonaran el recinte.

Segons ha explicat a EFE l'agència de l'institut, l'acord amb els estudiants tancats ha estat assolit poc abans de la 1 de la matinada, el que ha suposat la fi d'un desallotjament policial del centre, encara que els agents de les unitats antidisturbis continuen estan presents al lloc.

L'acord entre la direcció i les assemblees d'estudiants permetrà a aquests últims proseguir amb la jornada divulgativa que tenien previst celebrar a l'institut, amb l'objectiu d'informar als alumnes dels problemes inherents al procés de Bolonya de reforma dels estudis universitaris i també sobre la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

A l'acció de protesta han participat una setantena d'estudiants de secundària i alguns d'ensenyança superior de Santa Coloma de Gramenet i d'altres municipis catalans, i ha estat organitzada per la Coordinadora d'Assemblees d'Institut de Gramenet del Besòs (CAEGB).

http://www.tv3.cat/videos/1185319/Tancats-contra-el-Pla-Bolonya

Prop de 40 estudiants anti-Bolonya es tanquen en un institut de Santa Coloma de Gramenet


Uns 40 estudiants anti-Bolonya s'han tancat a l'Institut Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), on han passat la nit, després que el seu desallotjament fos interromput pels Mossos perquè els estudiants van acordar amb la direcció abandonar el centre avui a les 18.00 hores.

Segons ha explicat el portaveu de la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants de Gramenet del Besòs (CAEGB), Oriol Corral, els estudiants han dormit amb sacs i estoretes als patis del centre i entre els murs, on asseguren haver passat "bastant de fred".

Sortiran "pel seu propi peu"

Les activitats divulgatives per informar els estudiants dels perjudicis que, segons la seva opinió, pot causar el procés de Bolonya i la llei d'educació de Catalunya (LEC) es mantindran al llarg del dia fins a les 18.00 hores, quan els estudiants tenen previst abandonar "pel seu propi peu" l'IES Ramon Berenguer IV.

A aquesta hora de la tarda, els estudiants oferiran una roda de premsa per informar de l'ocupació i del desallotjament que volien portar a terme ahir a la nit els Mossos d'Esquadra.

Corral ha manifestat la seva satisfacció per "l'èxit" del tancament i ha anunciat que la CAEGB emprendrà "més accions reivindicatives" durant les pròximes setmanes, i no ha descartat noves ocupacions.

El Periodico

Unos 40 estudiantes se encierran en un instituto de Barcelona y se irán por la tarde


Unos 40 estudiantes antiBolonia se han encerrado en el Instituto Ramón Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), donde han pasado la noche, después de que su desalojo fuera interrumpido por los Mossos porque los estudiantes acordaron con la dirección abandonar el centro a las 18.00 horas de hoy.

Según ha explicado a Efe el portavoz de la Coordinadora de Asambleas de Estudiantes de Gramenet del Besòs (CAEGB), Oriol Corral, los estudiantes han dormido con sacos y esterillas en los patios del centro o entre los muros, donde aseguran haber pasado "bastante frío".

Las actividades divulgativas para informar a los estudiantes de los perjuicios que, a su entender, puede causar el proceso de Bolonia y la Ley de Educación de Cataluña (LEC) se mantendrán a lo largo del día hasta las 18.00 horas, cuando los estudiantes abandonarán "por su propio pie" el IES Ramón Berenguer IV.

Precisamente, a esa hora de la tarde, los estudiantes ofrecerán una rueda de prensa para informar de la ocupación y del desalojo que iban a llevar anoche a cabo los Mossos d'Esquadra.

Éste fue finalmente interrumpido después que la dirección del centro llegara a un acuerdo con los estudiantes.

Corral ha manifestado su satisfacción por el "éxito" del encierro y ha anunciado que la CAEGB emprenderá "más acciones reivindicativas" durante las próximas semanas, aunque ha descartado nuevas ocupaciones.

Publico

40 alumnos 'antibolonia' se encierran en un instituto de Santa Coloma
  • Pretenden permanecer encerrados en el Ramon Berenguer IV durante 48 horas
  • Aseguran que la dirección ha amenazado con expulsar a los activistas

Unos 40 estudiantes ocuparon a primera hora de esta tarde el IES Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) en contra del Plan de Bolonia y de la futura Ley de Educación de Catalunya (LEC), según confirmó a Europa Press un portavoz de la Coordinadora de Asambleas de Estudiantes de Gramenet del Besòs (CAEGB), Oriol Corral.

Los estudiantes del centro tenían previsto ocuparlo al termino de las clases, a las 14.00 horas, pero el instituto, según las mismas fuentes, desalojó las clases una por una para evitarlo y cerraron los accesos. Diez estudiantes se negaron a abandonar del centro.

Posteriormente, estudiantes de otros centros del municipio saltaron las vallas del IES y se sumaron a la decena que había dentro y permanecieron todos en el patio. Corral explicó que el centro amenazó a los alumnos con expulsiones si no abandonaban las instalaciones y con avisar a los Mossos d'Esquadra.

La voluntad es quedarse a dormir y permanecer 48 horas en el instituto, hasta domingo a medio día, realizando unas jornadas reivindicativas de formación sobre la LEC y el Plan Bolonia, así como las movilizaciones que se han desarrollado en las universidades catalanas.

Corral señaló que quieren realizar una protesta "pacífica" y recordaron que esta reivindicación cuenta con el consenso de entidades del municipio. Las mismas aseguraron que ven complicado que puedan acabar las jornadas por la "negativa" del centro.

El Mundo

Finalitza la tancada d'estudiants a l'institut de Santa Coloma amb l'anunci de noves mobilitzacions

Santa Coloma de Gramenet (ACN).- La cinquantena d'estudiants tancats a l'IES Ramon Berenguer de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) han finalitzat la protesta poc després de les sis de la tarda d'aquest dissabte tal com havien pactat amb la direcció del centre. En una roda de premsa posterior a una xerrada sobre la Llei d'educació que han fet portaveus d'Ustec, els estudiants han anunciat noves mobilitzacions. Un dels portaveus, Oriol Corral, ha dit que la setmana que ve es faran protestes similars en d'altres instituts, com és el cas d'un de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat).

http://www.noticies.net/webACN/historicVideosPortada.do?prevision=1&id=28375

(video ACN)

1 comentari:

  1. www.lskrida.wordpress.com

    aqui podeu treure tota la informació!

    ResponElimina