dimarts, 26 de maig del 2009

La junta de facultat rebutja el grau de psicologia a la UAB. Nou èxit del moviment estudiantil!


El passat 18 de Maig la junta extraordinària convocada per aprovar el grau de psicologia de la UAB va votar clarament en contra de l'aplicació del grau. La secció de C dels juntaris, el corresponent als estudiants van votar en bloc com s'havia acordat en assemblees anteriors mentre que, las sectors A i B les votacions van estar força repartides.

La votació va fer-se de manera secreta, a petició dels estudiants, per evitar les presumibles conseqüències d'un vot contrari al del consell de govern, actual i anterior, sobre tot en els juntaris del sector B (professor contractats i precaritzats per la burocràcia universitària. Visca la democràcia!

Un total de 68 vots en contra, 55 a favor i 3 abstencions sobre 130 vots convocats van ser prous per que els plans del deganat, que sorprenentment creia que els estudiants votarien a favor del grau, en una demostració de falta de coneixement sobre la realitat de la seva pròpia facultat, es veiensin truncats.

L'assemblea de Psicologia realitzà un excel·lent treball pel que fa a debat amb els professors indecisos i que presumiblement votarien en blanc, per tal que decantessin el seu vot cap al NO. De motius no anaven faltats, i és que el grau de psicologia, muntat i desmuntat arbitrariament i amb criteris laxes i inestables semblava més un exercici d'improvització burocràtica que un veritable pla d'estudis serios i amb garanties.

Totalment en consonància amb les anteriors reformes, el grau que el deganat presentà i molts dels que l'han dissenyat defensaven, és un nyap però aquesta vegada amb l'agravant que suposa l'entrada de capital privat a dojo per controlar els continguts docents (abolint la llibertat de càtedra entre d'altres detalls de mal gust) i per suposat per fabricar treballadors precaris que alimentaran les plantilles a canvi de no realitzar una deslocalització.

El grau de psicologia era un dels darrers pendent d'aprovar a l'estat espanyol, i el darrer de la carrera de psicologia i planteja un greu problema a la degana que pateix per la no entrada d'estudiants que això pot comportar el curs 2010-2011 i acusa als estudiants d'ésser molt egoistes al votar que no ja que juguen amb el futur d'altres companys. Ens preguntem nosaltres qui juga des de l'any 1999 amb els futur d'aquells que no entraran (no perquè no hi hagi grau si no perquè no podran pagar) i aquells que ja hi som? Ens preguntem també perquè rectors i degans tenen tantes ganes d'aprovar uns graus fets a corre-cuita i amb criteris sospitosos, que és el que els motiva tant? Perquè donen per fet que els graus no s'han de debatre i que estan aprovats fem el que fem?

Una altra lliçó de democràcia als que son més demòcrates que ningú, però utilitzen la força per per dissoldre estudiants, desallotjar facultats i fer guerra subterrània contra les idees i els consciènciats, cap a aquells que utilitzen els eskirols en contra dels combatius. No us tenim por, us guanyem fins i tot al vostre terreny, amb les vostres regles i amb les cartes marcades.

Kaos.Stop Bolonya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada