dijous, 23 d’abril del 2009

Desllotjament al IES Menéndez Pelayo

La passada nit del dimecres 22 d'abril l'assemblea del IES Menéndez Pelayo de Barcelona es va tancar al seu centre. Després d'un llarg consell escolar on es va decidir cedir a les pressions de la conselleria i no permetre la tancada que des d'un principi s'havia intentat negociar amb la direcció del centre, l'assemblea va prendre la decisió de tancar-se igualment i la reacció del director va ser avisar els Mossos d'Esquadra perquè procedissin a desallotjar. La vintena d'estudiants del centre que s'havia tancat va resistir durant una hora fins que, degut a les amenaces d'expulsió cap als que la direcció va considerar principals promotors de la iniciativa, van decidir abandonar l'edifici pel seu propi peu.
El motiu de la tancada era mostrar el rebuig dels i de les estudiants cap al procés de privatització que està patint l'ensenyament públic a través de l'anomenat pla de Bolonya i més en concret de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), que és l'aplicació autonòmica de la Ley Orgánica de Educación (LOE) i que promou, entre d'altres coses, l'autogestió dels centres (obligant-los a buscar el benefici econòmic en les seves activitats, com si d'una empresa es tractessin), la discriminació de l'alumnat immigrant, l'atribució de més poder al o a la directora del centre, triat a la pràctica per l'administració, i la creació d'un rànqing d'instituts elaborat per una agència externa i privada que valoraria, a part dels coneixements adquirits, aspectes com el domini de les llengües estrangeres i de la informàtica i el comportament de l'alumnat, a partir d'aquest rànquing es repartirien les subvencions, perjudicant, un cop més, la gent amb menys recursos econòmics.
Aquesta tancada forma part del calendari de mobilitzacions reivindicatives organitzades pel moviment estudiantil de secundària. Dilluns passat van les assemblees d'estudiants de Sabadell qui van resisitir a la pressió exercida per la direcció del centre, coaccionada per la conselleria d'ensenyament, i es van tancar durant una nit al IES Escola Industrial. La direcció del centre no va permetre que les activitats programades es duguessin a terme amb normalitat, tot i el previ acord amb l'assemblea d'estudiants. Tampoc no es va permetre l'accés dels i de les estudiants a l'interior de l'edifici i prop de noranta persones van passar la nit al pati del centre. A més es va tallar la llum i l'aigua en un intent de la direcció de pressionar als i a les estudiants perquè abandonessin l'institut.
Una nova mostra de les pressions rebudes des de la conselleria i les direccions dels centres va ser l'intent frustrat de tancada a l'IES Alella el mateix dia 22 d'abril, on la directora es va ocupar de trucar una per una a les families dels i de les alumnes per anunciar que s'avisarien els Mossos d'Esquadra per desallotjar qualsevol intent de tancada al centre. Davant d'aquest fet el poder de convocatòria de la tancada va quedar notablement disminuït i després de dues hores de pressió per part de la directora els alumnes van decidir abandonar el centre.
Demà divendres 24 d'abril hi ha programada una nova tancada a l'IES Ramon Berenguer a Santa Coloma de Gramanet. La iniciativa està recolzada per un gran nombre de col·lectius locals. Per acabar volem convidar a tothom qui vulgui a participar en aquesta tancada.
Per això i perquè no ens faran callar, convoquem una manifestació i cridem a la vaga el proper dimecres 29 d’abril a les 12h a Plaça Universitat (Bcn) i a la concentració convocada demà a les 6 de la tarda davant del departament d'educació (Via Augusta 226) com a mostra de rebuig al tracte rebut per part de les direccions dels centres i de la conselleria.
Per una educació pública, laica i de qualitat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada