dijous, 26 de febrer del 2009

Crònica de la trobada d'assemblees d'institut, universitats i moviments socials

Més de trenta assemblees i organitzacions de diferents facultats, instituts i moviments socials van assistir a una trobada al rectorat ocupat de la UB aquest cap de setmana. L’acte va ser organitzat per diferents assemblees pertanyents a la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (CAE) amb l’objectiu de reforçar la lluita en contra de l’aplicació del Pla Bolonia.

L’esdeveniment es va conformar per tres trobades diferenciades: la trobada d’assemblees d’estudiants universitaris de Barcelona; la trobada d’assemblees de diferents instituts de Catalunya; i un fórum entre diferents moviments socials. Durant el dissabte van tenir lloc les dues trobades entre estudiantes, que van seguir al llarg de tot el dia dinàmiques independents.

intercampus

D’una banda les assembleàries de facultats de la UAB, la UB, de la Pompeu Fabra i de la UPC van fomentar un espai de debat i de reflexió sobre diversos temes relacionats amb la lluita estudiantil per a paralitzar el Pla Bolonya. Al llarg el matí es van formar diversos grups reduïts per a desenvolupar idees i a la tarda es va fer un plenari en el qual es van exposar diferents estratègies per a prosseguir la lluita.

D’altra banda, les assemblees d’instituts van organitzar activitats durant tot el dia amb l’objectiu de reforçar els moviments estudiantils a l’ensenyament de secundària i el batxillerat. La jornada es va resoldre convocant una nova trobada d’assemblees d’instituts el proper dissabte, 14 de Febrer.

El diumenge es va prosseguir abordant possibles metodologies a seguir en la lluita, es va fer una proposta de calendarització i es van tractar les relacions amb els instituts i els col·lectius socials.

A la tarda més de una vintena de col·lectius socials, sindicals i polítics van assistir al rectorat i entre tots es va parlar de la coordinació de la lluita i de l’organització de mobilitzacions conjuntes. L’acte es va caracteritzar per la seva pluralitat i l’ímpetu per assolir objectius comuns.

trobada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada